Waak over je hart

‘Een goed mens brengt uit de goede schatkamer van zijn hart het goede voort en een slecht mens brengt uit de slechte schatkamer het slechte voort. Want waar het hart vol van is daar loopt de mond van over.’ Lucas 6: 45

Hier wordt door Jezus zelf duidelijk gemaakt dat het belangrijk is over je hart te waken, dat je elke keer weer een keuze hebt. De keuze om vanuit je verlangen uit de schatkamer met liefde en waarheid van God te putten en het goede voort te brengen of je te laten afleiden en verleiden door negatieve, kritische, onzuivere en onware woorden, gedachten en beelden.
Negatieve woorden, gedachten en beelden kunnen maarzo een plek krijgen in je hart. Je gedachtewereld vol met onzekerheid over jezelf, ontevredenheid over een ander, kritische gedachten, verkeerde beelden. Dat kan veel ruimte innemen in je denken maar ook in je doen en laten. Want waar het hart vol van is daar loopt de mond van over. Opgeslagen woorden en gedachten komen op de en of andere manier weer naar buiten, ze hebben ook invloed op hoe jij je voelt. Dat uit zich vervolgens weer in hoe jij naar jezelf kijkt en in je houding naar de ander. Eigenlijk zit je dan deels gevangen, is je hart deels gebonden. En daar waar je hart deels gebonden is, is geen nieuw leven, groei en hoop.
Daarom is het belangrijk om jezelf steeds weer voor te houden dat je een keuze hebt en de regie neemt over wat je wel en niet toelaat in jouw hart. Want als jij jouw hart aansluit aan de goede schatkamer. Jouw hart laat vullen met de enige, echte, pure waarheid en liefde van God dan zal jouw hart steeds meer groeien. Dan zal zich dat ook laten zien in jouw houding naar jezelf en naar de ander.
Ik wens je toe dat jouw hart steeds meer gevuld mag zijn met woorden en gedachten van God. Dat het voor jou heel vanzelfsprekend mag worden om jouw hart te bewaken, bewust te kiezen en te putten uit de goede schatkamer. Zodat jouw hart een warm kloppend, liefdevol en vrij hart is. Allereerst voor God, jezelf en van daaruit voor de ander. Het is net zoals in Spreuken staat: ‘Van alles waarover je waakt laat het vooral je hart zijn, want het is de bron van je leven’. Be Blessed!

Spreekt jou dit soort korte bemoedigende overdenkingen aan? Kijk dan ook eens naar het videodagboek via http://www.newfaithnetwork.nl