Vind je geluk in de stilte! – De kracht van stilte –

We komen het overal om ons heen tegen, de druk van tijd. Terwijl de tijd verstrijkt ben je alleen maar bezig met vooruitkijken. Kijken hoe je jouw promotie voor elkaar kunt krijgen, een groter huis, hoe je een nog meer geaccepteerde vrouw of man wordt, je huisje-boompje-beestje. Allemaal om een tevreden gevoel of misschien zelfs wel een geluksgevoel te ervaren. Dit terwijl gepaste rust en stilte veel meer oplevert inclusief een tevreden gevoel en het ervaren van geluk. Stil worden en het ervaren van rust creëert ook ruimte, rust en nieuwe creativiteit in je hersenen waardoor je veel meer bereikt en beter kunt werken in de betrekkelijke tijd die er is. Hoe dan?
  • Je kunt jezelf stilzetten door even uit de sleur te komen. Bezig te gaan met je hobby, met sport, naar de sauna gaan, enzovoort. Niks mis mee en een belangrijke stap om de sleur van als maar bezig zijn te onderbreken en je lichaam wat ontspanning te gunnen.
  • Je kunt ook stil gezet worden door een onverwachte situatie. Je staat ineens met pech aan de kant van de weg, je geplande dag gaat niet door omdat je ziek wakker bent geworden, enzovoort. Je wordt bepaald bij dat je niet alles onder controle hebt en bij hoe jezelf daarmee om gaat.
  • Maar je kunt ook stil worden. Stil worden. Heel bewust stilte en rust pakken zodat jij je bewust wordt van wat er allemaal aan gedachten rondgaat in je hoofd, wat er aan gevoelens en emoties in je hart zit en waar je spanning of spanningsklachten in je lichaam ervaart. Het is goed je daar eerst van bewust te worden omdat dit allemaal de weg blokkeert naar werkelijk stil worden. Vervolgens is het belangrijk bewust te worden van Jezus’ aanwezigheid in jouw stil worden. Jezus laat ons zelf ook tijdens Zijn leven op aarde zien hoe belangrijk het voor Hem is stil te worden. Hij is er bij in jouw stil worden, bij jouw gedachten, gevoelens en lichamelijke spanning. Beseffen dat Hij God is, stil worden en weten dat Hij God is. Dat is stil worden met je ziel. Je mag even uitblazen, als het ware tegen Hem aan leunen en je er van bewust worden dat Hij erbij is, bij jou is en je met alles wat er is veilig bent bij Hem.
Als je werkelijk de stilte gaat ervaren en jezelf openstelt voor de aanwezigheid van Jezus in dat moment van stilte, krijgen je hersenen minder prikkels te verwerken. Hierdoor kan je lichaam zich ontspannen met als gevolg dat er in je denken ook rust komt. – Uit Groeikracht “De Kracht van stilte”
Stil worden met je hoofd, hart en lichaam is nodig en een oefenen elke dag weer. Je zal gaan merken dat het je veel meer oplevert en dat je geluksgevoel veel groter is in dit stil worden bij Hem. Dat je juist nog veel meer geluk en tevredenheid kunt ervaren in het leven van alledag. Je kunt hier meer over lezen in mijn net verschenen boek “Groeikracht”. Hierin staan ook genoeg oefeningen die ook lichaamsgericht zijn en je helpen stil te worden bij Hem. Via de volgende link is het boek te bestellen: https://www.mirjamkarssen.nl/groeikracht Groeikracht Ook start er in januari weer een vernieuwde training: “Groeikrachtig van top tot teen”. In deze training krijg je nog meer tools en handreikingen om o.a. ook dit stil worden je steeds meer eigen te maken juist in het leven van elke dag. Via de volgende link kun je daar meer over lezen en je aanmelden: https://www.mirjamkarssen.nl/trainingen Ontvangen Volgende week zal ik meer vertellen over de volgende stap namelijk: Ontvangen. Je kunt niet met je handen vol iets aannemen en ontvangen. Daarom is het van belang eerst stil te worden met je hoofd, hart en lichaam om vervolgens te kunnen ontvangen van Hem met hoofd, hart en lichaam. Nieuwe gedachten, Zijn aanwezigheid bij je emoties en gevoelens en Zijn Vrede en ontspanning voor je lichaam. Een geluksgevoel met eeuwigheidswaarde!