Trainingen

Trainingen

Naast individuele therapie ontwikkel en geef ik ook groepstrainingen. Cursisten die de afgelopen jaren een training hebben gevolgd zijn tevreden over de resultaten, een aantal reacties kun je hieronder lezen.

De groepstrainingen die ik aanbied zijn o.a. gericht op identiteit, leven in verbinding, luisteren naar je hart en van daaruit nog meer jouw eigen bestaansgrond ontdekken. Meer leren leven in verbinding met jezelf (zelfbeeld), de ander en daarbij hoort dan ook je relatie met God (Godsbeeld).
Kenmerkend is dat deze trainingen niet alleen verrijkend zijn voor je ziel en geest maar óók voor je lichaam. Het is ook een aan den lijve ervaren zodat je mag ontvangen en groeien naar ziel, geest én lichaam.

– Groeikrachtig leven in verbinding –

INFO OF AANMELDEN

Wil je meer groeien tot een boom van een man of vrouw die stormen kan doorstaan en ten volle van het leven kan genieten, in verbinding met jezelf, de ander en God? Leef je teveel vanuit je hoofd en wil je meer leren leven vanuit je hart?
Dan is de training Groeikrachtig leven in verbinding er voor jou! 

Een bijzondere en waardevolle training opgezet vanuit meer dan tien jaar ervaring als therapeut, persoonlijke ervaringen, en het boek Groeikracht. Hoofd, hart en lichaam krijgt alle aandacht waardoor je basis van ‘zijn’ wordt verstevigt om groeikrachtig te kunnen leven in verbinding.

Tijdens deze training leer je onder andere:
– Meer over jouw brein, hart en lichaam en de samenwerking hiertussen. Door inzichten en oefeningen heen leer je beter te luisteren naar je lichaam en te leven vanuit je hart.
– Jezelf nog meer naar ontspanning te brengen door hart coherentie en lichamelijke ontspanning. 
– Jezelf en de omstandigheden te beïnvloeden in plaats van dat jij negatief hierdoor beïnvloed wordt. Leven vanuit jouw bestaansgrond en kracht. Door ook lijfelijk ruimte in te nemen en te ontdekken hoe jij je brein kunt beïnvloeden.
– Ga je ervaren wat verbinding is; met jezelf, de ander en God.

Locatie: Boerderij De IJsselhoeve, Hattem
Data: Woensdagavond 4 en 18 maart, 1 en 22 april. Van 19.30 uur tot 22.00 uur
Kosten: € 235,- Incl. het boek Groeikracht en koffie/thee. Betaling in twee maandelijkse termijnen is mogelijk.
Als je Groeikracht al in je bezit hebt kun je het cadeau geven aan een ander, of je kiest voor een korting van € 15,-
Max. 14 deelnemers, min. 8 deelnemers

Wil je je aanmelden of heb je eerst nog vragen dan kan dat door te mailen naar: info@mirjamkarssen.nl, te bellen naar 0617150223 of d.m.v. het contactformulier

 • God is dichterbij mijn ‘Ware Zelf’ gekomen en ik ben me zeer bewust geworden van Zijn aanwezigheid. Ook ervan doordrongen geraakt dat de stilte niet eng is, maar dat ik een plek en moment kan creëren om God te ontmoeten.

  Cursist
 • Daar waar angst voor stilte mij beheerste, heb ik nu mogen ontdekken dat er veel schoonheid en kracht in stilte met God te vinden is.

  Cursist
 • Deze training heeft weer bewustwording gegeven dat God erbij is. Het stil worden waardoor Hij bij mij kan komen. Ik was God kwijt en heb rust gevonden bij Hem.

  Cursist
 • Ik heb geleerd de signalen van mijn lichaam te ontdekken én serieus te nemen.

  Cursist
 • Ik heb nieuwe ontdekkingen gedaan over wie ik nog meer mag zijn. Mijn eigen bestaansgrond.

  Cursist
 • Deze training heeft mij vanuit een positiever zelfbeeld en Godsbeeld ruimte en vrijheid in mogen ‘zijn’ gegeven.

  cursist
 • De oefeningen tijdens de training zijn heel goed inzetbaar in de praktijk. Ook erg prettig dat de ontspanningsoefeningen als luisterbestand worden toegestuurd. 

  Cursist
 • ‘Ervaren is zó fijn en helend, ik vond het bijzonder om in een groep te delen, te ervaren en te ontvangen’.

 • ‘Ik zou zeker anderen aanraden deze Verdiepende Ervaringsgroep te volgen, het is boven verwachting wat ik allemaal heb geleerd en nu kan inzetten’.

 • ‘Heel bijzonder om te ervaren dat ik groei als het niet alleen praten is maar ik juist ook kan ervaren en ontvangen in de opgelopen tekorten’.

 • ‘Zo waardevol om lichamelijk weer te kunnen en mogen ‘zijn’, omlijnd te voelen en weer een eigen veilige ruimte te ervaren’.

 • ‘Zelf heb ik beter op deze manier mijn verleden kunnen verwerken, ben gegroeid in eigenwaarde en durf anderen nu meer te vertrouwen’

 • ‘Deze Verdiepende Ervaringsgroep heeft mij nieuwe helende ervaringen gegeven vol van steun en liefde en heeft ook een stuk verwerking gegeven van diepe gevoelens’.

 • ‘Ik heb ontdekt dat ik ook lijfelijk meer nieuwe gezonde bewegingen kan maken, ruimte mag innemen, en ben me meer bewust geworden van mijn eigen kracht en eigen behoeften’.

 • ‘Ik heb nu meer duidelijk hoe ik mezelf kan en mag begrenzen en heb geleerd om te mogen steunen en te mogen ontvangen’

 • ‘Als deelnemer van deze groep heb ik meer zicht gekregen op wie ik ben en vallen door inzichten de puzzelstukjes op de plek’

 • ‘Er is een nieuw en waardevol begin ontstaan in de verwerking van mijn problemen en ik heb ontdekt dat ik het waard ben om geliefd te zijn!’

Lichaamsgerichte verdiepende ervaringsgroep

7 avonden in 2020.

Locatie: Boerderij De IJsselhoeve, Hattem

Data: Nog nader te bepalen. Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn gaan we starten.

Kosten: € 395,- incl. btw en koffie/thee

Max. 10 deelnemers, min. 6 deelnemers.

INFO OF AANMELDEN

In deze ervaringsgroep heeft het lichaam een centrale plaats om onopgeloste emotionele conflicten op te sporen en door te werken. Veel mensen ervaren onderhuidse spanning in relatie met de ander, het zelfbeeld, communicatie, waardoor ook lichamelijke spanningsklachten en vermoeidheid kan ontstaan. In deze ervaringsgroep ga je de oorsprong daarvan ontdekken en nieuwe leefruimte en levenskracht ervaren! Dit gebeurt door stil te staan bij de 5 basisbehoeften:

Plaats – voeding – steun – bescherming – begrenzing.

Wat voor plek hadden deze in jouw opgroeien en hebben ze nu in je leven?   Natuurlijk staan we ook stil bij hoe God alsnog wil en kan voorzien in deze behoeften. Heb je vragen hierover dan ben je welkom ze te stellen via mail, telefoon of het contactformulier.