Trainingen

Trainingen

Naast individuele therapie ontwikkel en geef ik ook groepstrainingen. Cursisten die de afgelopen jaren een training hebben gevolgd zijn tevreden over de resultaten, een aantal reacties kun je hieronder lezen.
De groepstrainingen die ik aanbied zijn o.a. gericht op identiteit, leven in verbinding, luisteren naar je hart en van daaruit nog meer  jouw eigen bestaansgrond ontdekken. Meer leren leven in verbinding met jezelf (zelfbeeld), de ander en daarbij hoort dan vanzelfsprekend ook je relatie met God (Godsbeeld).
Kenmerkend is dat deze trainingen niet alleen verrijkend zijn voor je ziel en geest maar óók voor je lichaam. Het is ook een ‘aan den lijve’ ervaren zodat je mag ontvangen en groeien naar ziel, geest én lichaam.

Groeikrachtig van top tot teen

6 avonden in 2020

Locatie:  Boerderij De IJsselhoeve, Hattem

Data: Nog nader te bepalen. Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn gaan we starten.

Kosten: € 345,- Incl. btw en koffie/thee. (Mag evt. in 2 termijnen)

Max. 12 deelnemers, min. 6 deelnemers

INFO OF AANMELDEN

Lukt het jou regelmatig heel bewust van hier-en-nu momenten te genieten? Is het moeilijk stil te worden in je hoofd, hart en lichaam en werkelijk te ontspannen? Wil je uiteindelijk meer Jezus betrekken bij je dagelijkse leven? Het helpt je namelijk groeikrachtig te worden waardoor o. a. creativiteit en ontspanning in het leven van alledag de ruimte krijgt en je werkelijk mag gaan groeien tot een boom van een man of vrouw die stormen kan doorstaan en ten volle van het leven kan genieten! Meer weten en jezelf hierin oefenen? Doe mee met de training “Groeikrachtig van top tot teen”

Een vernieuwde training opgezet vanuit het boek “Groeikracht”. Een training waarin ook het lichaamsgericht bezig zijn een plek krijgt samen met het focussen op Jezus. Dit maakt het een bijzondere training waarin lichaam, geest en ziel alle aandacht krijgen en er een stevige basis ontstaat om groeikrachtig te worden vanuit het stil worden, ontvangen en opstaan.

Deze training is een waardevol en krachtig hulpmiddel bij klachten die voort kunnen komen uit stress, PTSS, burn-out, spanning, hyperventilatie, andere psychosomatische klachten, laag zelfbeeld, verkeerd Godsbeeld, enz. Maar ook heel goed geschikt om jezelf nieuwe oefeningen aan te leren die je helpen ontspannen in Gods tegenwoordigheid. Tijdens deze training leer je o.a. meer in het hier-en-nu te zijn bij jezelf én in Zijn tegenwoordigheid. Je leert jezelf, je omgeving en situaties en omstandigheden te beïnvloeden in plaats van dat jij negatief hierdoor beïnvloed wordt. Dit leer je door middel van acceptatie, liefde en met een niet veroordelende houding. Heb je vragen hierover dan ben je welkom ze te stellen via mail, telefoon of het contactformulier.

Het boek “Groeikracht” is overal verkrijgbaar maar ook bij mij te bestellen via: https://www.mirjamkarssen.nl/groeikracht

 • God is dichterbij mijn ‘Ware Zelf’ gekomen en ik ben me zeer bewust geworden van Zijn aanwezigheid. Ook ervan doordrongen geraakt dat de stilte niet eng is, maar dat ik een plek en moment kan creëren om God te ontmoeten.

  Cursist
 • Daar waar angst voor stilte mij beheerste, heb ik nu mogen ontdekken dat er veel schoonheid en kracht in stilte met God te vinden is.

  Cursist
 • Deze training heeft weer bewustwording gegeven dat God erbij is. Het stil worden waardoor Hij bij mij kan komen. Ik was God kwijt en heb rust gevonden bij Hem.

  Cursist
 • Ik heb geleerd de signalen van mijn lichaam te ontdekken én serieus te nemen.

  Cursist
 • Ik heb nieuwe ontdekkingen gedaan over wie ik nog meer mag zijn. Mijn eigen bestaansgrond.

  Cursist
 • Deze training heeft mij vanuit een positiever zelfbeeld en Godsbeeld ruimte en vrijheid in mogen ‘zijn’ gegeven.

  cursist
 • De oefeningen tijdens de training zijn heel goed inzetbaar in de praktijk. Ook erg prettig dat de ontspanningsoefeningen als luisterbestand worden toegestuurd. 

  Cursist
 • ‘Ervaren is zó fijn en helend, ik vond het bijzonder om in een groep te delen, te ervaren en te ontvangen’.

 • ‘Ik zou zeker anderen aanraden deze Verdiepende Ervaringsgroep te volgen, het is boven verwachting wat ik allemaal heb geleerd en nu kan inzetten’.

 • ‘Heel bijzonder om te ervaren dat ik groei als het niet alleen praten is maar ik juist ook kan ervaren en ontvangen in de opgelopen tekorten’.

 • ‘Zo waardevol om lichamelijk weer te kunnen en mogen ‘zijn’, omlijnd te voelen en weer een eigen veilige ruimte te ervaren’.

 • ‘Zelf heb ik beter op deze manier mijn verleden kunnen verwerken, ben gegroeid in eigenwaarde en durf anderen nu meer te vertrouwen’

 • ‘Deze Verdiepende Ervaringsgroep heeft mij nieuwe helende ervaringen gegeven vol van steun en liefde en heeft ook een stuk verwerking gegeven van diepe gevoelens’.

 • ‘Ik heb ontdekt dat ik ook lijfelijk meer nieuwe gezonde bewegingen kan maken, ruimte mag innemen, en ben me meer bewust geworden van mijn eigen kracht en eigen behoeften’.

 • ‘Ik heb nu meer duidelijk hoe ik mezelf kan en mag begrenzen en heb geleerd om te mogen steunen en te mogen ontvangen’

 • ‘Als deelnemer van deze groep heb ik meer zicht gekregen op wie ik ben en vallen door inzichten de puzzelstukjes op de plek’

 • ‘Er is een nieuw en waardevol begin ontstaan in de verwerking van mijn problemen en ik heb ontdekt dat ik het waard ben om geliefd te zijn!’

Lichaamsgerichte verdiepende ervaringsgroep

7 avonden in 2020.

Locatie: Boerderij De IJsselhoeve, Hattem

Data: Nog nader te bepalen. Zodra er voldoende aanmeldingen binnen zijn gaan we starten.

Kosten: € 395,- incl. btw en koffie/thee

Max. 10 deelnemers, min. 6 deelnemers.

INFO OF AANMELDEN

In deze ervaringsgroep heeft het lichaam een centrale plaats om onopgeloste emotionele conflicten op te sporen en door te werken. Veel mensen ervaren onderhuidse spanning in relatie met de ander, het zelfbeeld, communicatie, waardoor ook lichamelijke spanningsklachten en vermoeidheid kan ontstaan. In deze ervaringsgroep ga je de oorsprong daarvan ontdekken en nieuwe leefruimte en levenskracht ervaren! Dit gebeurt door stil te staan bij de 5 basisbehoeften:

Plaats – voeding – steun – bescherming – begrenzing.

Wat voor plek hadden deze in jouw opgroeien en hebben ze nu in je leven?   Natuurlijk staan we ook stil bij hoe God alsnog wil en kan voorzien in deze behoeften. Heb je vragen hierover dan ben je welkom ze te stellen via mail, telefoon of het contactformulier.