2018, jouw jaar van opstaan en schitteren! – De kracht van opstaan –

In veel hoofden beginnen de goede voornemens voor 2018 alweer te ontpoppen. Een carrièreswitch, je inzetten voor goede doelen, beter luisteren naar en zorgen voor jezelf, enzovoort. Je staat op met je goede voornemen want om op te gaan staan moet je eerst zijn gevallen. Je hebt niet je hart gevolgd en doet nu werk waar je geen energie uithaalt, je hebt te weinig stil gestaan in het bijdragen van een beter milieu, je bent veel te vaak over je eigen grenzen heen gegaan waardoor je stress, spanning en misschien wel een gevoel van falen ervaart. Maar hoe kun jij met je goede voornemen voor 2018 nu werkelijk daadkrachtig opstaan en zelfs schitteren? OpstaanOpstaan betekent dat je nieuwe ruimte gaat verkennen, nieuwe ruimte met daarin jezelf en jouw goede voornemens. In die nieuwe ruimte kom je van alles tegen wat je onzeker gaat maken, wat jou gaat verleiden, wat jou gaat bekritiseren, enzovoort. Voor je het weet ben je weer terug bij af en leef je weer je leven als in 2017. Wat heb je nodig om dit te voorkomen? Een van de dingen die je nodig hebt is kracht! Genoeg kracht om te kunnen blijven staan voor datgene waar jij met heel je hart voor wil gaan.  

Hoe kom ik dan aan kracht?

 
  1. Word met jouw goede voornemen eens even stil. Dat betekent; ga rustig zitten, adem in en wat langer uit, ontspan je lichaam en kijk naar jouw goede voornemen wat je voor je neer hebt gezet. Bekijk het, accepteer het en veroordeel het niet.
  2. Verleg daarna de focus naar Jezus. Als Hij nu bij jou en jouw goede voornemen zou zijn, hoe is Hij er dan bij? Wat zegt Hij of doet Hij?
  3. Laat het gebeuren en ontvang dit van Hem.
  4. Wat verandert dit ten opzichte van gedachten en gevoelens en van jouw goede voornemen?
  5. Kom in beweging, sta op en neem datgene wat je van Hem hebt ontvangen mee.
  6. Als je toch weer (terug)valt, veroordeel jezelf niet. Ja, je bent gevallen maar dat betekent niet dat het gelijk mislukt is! Of een nog grotere leugen: Dat jij mislukt bent! Begin weer bij punt 1 hierboven en ontvang van Hem ook in het (terug)vallen.
  7. Sta weer op met Hem en met dat wat Hij je wil geven en vervolg je weg. Vallen én opstaan maakt je juist krachtig!
Om op te kunnen staan, om jezelf weer op te richten en in beweging te komen moet je vaak eerst vallen, struikelen, afstand nemen van jouw eigen beter weten
Het grootste voorbeeld in opstaan is Jezus. Hij staat op uit de dood en wil in jouw leven schitteren vol opstandingskracht. Hij als de overwinnaar in jouw leven vanuit pure liefde. Daarin is Hij ook het voorbeeld wat jij mag volgen. Jezus volgen en je veilig weten bij Hem in al Zijn opstaan. Niet alleen Zijn opstaan uit de dood. Want het is Jezus die opstaat de storm doet verdwijnen en de golven stil maakt. Hij is het die zo vaak opstaat en herstel en genezing brengt. Jezus is het ook die gaat staan voor gerechtigheid en waarheid. Jij mag vanuit Zijn opstandingskracht in en met Hem ook opstaan en in beweging komen. Jezelf oprichten, in de benen komen. Waarna je ook op mag staan voor de ander en richting de ander. Je mag er zijn, je hoeft je niet langer te verstoppen achter een muur of veilig in je eigen comfortzone te blijven. Je mag de nieuwe ruimte waar Jezus óók is, ontdekken en innemen. Je mag in verbinding met Hem werkelijk zijn en je vrij voelen om wie jij bent. Puur jij. Puur leven.
Opstaan in jezelf is niet bij je puinhopen blijven zitten, in zak en as. Nee, je mag opstaan en schitteren!
Als je zo rechtop staat en je beweegt in nieuwe ruimte ga je niet meer je uitstrekken naar de dingen waarvan je dacht dat ze belangrijk zouden zijn en je gelukkig zouden maken. Ga je niet jezelf terugtrekken in jouw brokstukken en puinhoop, in jezelf. Je leert juist door het opstaan heen steeds meer te vertrouwen op Jezus en Hem te volgen. Het gaat smaken naar meer en je wordt groeikrachtig. Staande zal je nog meer het verlichte van God, Zijn liefde, al het goede van Hem, zien en ervaren, mag je gaan schitteren in Zijn licht! Een goed voornemen voor 2018 kan ook zijn om te groeien in dit opstaan en schitteren, een overwinnaar zijn door en met Hem. Dit kun je nog meer eigen maken door mee te doen met de training: “Groeikrachtig van top tot teen”. Voor info of aanmelden klik op: https://www.mirjamkarssen.nl/trainingen Wil je meer lezen over het groeikrachtig worden en groeien in het stil worden, ontvangen en opstaan bestel dan het boek “Groeikracht” via: https://www.mirjamkarssen.nl/groeikracht

Ik wens je een schitterend groeikrachtig 2018 toe in Zijn liefdevolle licht!